Maat & Meetinstructies

Mocht je twijfelen over de maat, dan kan dit tabel je wellicht helpen…

Dit tabel is slechts een richtlijn, de maten kunnen altijd wat afwijken aangezien geen voet of schoen 100% hetzelfde is. Vertrouw daarom altijd op je eigen ervaring! Als je niet precies weet wat je eigen schoenmaat is, volg dan de onderstaande instructies om je maat te bepalen:

Het beste kun je aan het einde van de middag of in de avond meten (dan zijn je voeten namelijk iets langer). Teken een rechte lijn op een vel papier die langer is dan je voet.

Zet je voet op deze lijn (het langste deel van je voet vanaf je grote teen tot aan de hak). Teken de omvang van je voet (of zet een streepje vlak voor je grote teen en vlak achter de hak). Meet altijd beide voeten omdat verschil per voet geen uitzondering is.

Om je maat te meten, meet je op papier de lengte (in cm) van je grootste voet, Hieronder vindt u vervolgens de centimeters met de maten die daar bij horen.

Mocht u nog vragen hebben of advies willen over het passen van schoenen ? Neem gerust contact op met  Zandbergen Shoes in De Bilt door te bellen naar +31 (0)30 633 9450 of een e-mail te sturen naar [email protected] 

 

Herenmaten

Damesmaten

Kindermaten

Tips:

 

  • Belangrijker dan de breedte is de lengte (omdat een schoen in de breedte meestal nog iets vormt met het dragen). Er moet ongeveer 1 cm tussen de grote teen en de voorkant van de schoen zitten.

 

  • Neem bij twijfel altijd de grotere maat, een te kleine schoen is immers niet goed voor de voet (beter iets te ruim dan te klein). Mocht de schoen iets te groot vallen dan is dit eenvoudig op te lossen met een extra binnenzool, verkrijgbaar in onze winkel en webshop.

 

  • Onze webshop is natuurlijk landelijk en daarbuiten. Maar juist voor de de regio is deze webshop ideaal te noemen. Je kan namelijk gratis terug brengen, toch even een andere maat passen of eventueel ruilen, en als er wat mee is dan zijn we lekker dicht bij voor persoonlijk advies en service... Dat zijn voordelen die je bij andere grote webshops meestal niet hebt.

 

  • Ondanks een webshop makkelijk is raden wij u toch aan (als het even kan) om naar de winkel te komen. Er gaat namelijk niets boven het passen en voelen van schoenen (vooral voor kinderschoenen) met een stukje advies en gezelligheid die we hier nooit 100% kunnen geven.   

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »