Onderhoud

Om langer plezier van je schoenen te hebben is goed onderhoud van groot belang, hier wat tips die daarbij helpen:

Algemene Tips:

Wissel schoenen regelmatig af, voeten verliezen gemiddeld een borrelglaasje vocht per dag, jouw schoenen hebben minstens een dag nodig dit te verwerken. Doe je dit niet dan kan de schoen gaan stinken (bacteriën!) en wit uitslaan, ook kan de schoen aan de binnenkant hard worden en sneller slijten.

Droog de schoenen nooit te dicht bij een warmtebron (zoals een verwarming of kachel), de schoen droogt dan te snel en kan hierdoor hard worden, het leer kan gaan scheuren en lijm kan losraken.

Gebruik een schoenlepel en open de sluiting altijd zover mogelijk. Begeleid een rits altijd in de lijn zoals hij loopt, een rits is immers kwetsbaar en voorzichtigheid met ritsen blijft belangrijk.

Wees voorzichtig met kinderen op loopfietsjes. Als kinderen gaan remmen met de neus van de schoen dan worden deze permanent beschadigd.

Onderhoud:

Verwijder altijd eerst het vuil met met een goed reinigingsmiddel voor leer en anders met lauw water en eventueel wat groene zeep. Goed laten drogen (dus niet te dicht bij een kachel of verwarming). 

Daarna het leer voeden met een naturel poetsmiddel of een poetsmiddel op kleur indien het leer zichtbaar is beschadigd. Weer goed laten drogen en eventueel voorzichtig na wrijven met een zachte doek of borstelen bij suède.

Vervolgens de schoenen inspuiten met een goede spray die ademt (met membraan) zodat de ademende functie van leer behouden blijft. Deze spray is eventueel verkrijgbaar in onze winkel en webshop.   

Behandel schoenen minstens één keer per maand, bij mooi droog weer is dat ruim voldoende. Bij veel regen en/of sneeuw adviseren wij het vaker te doen. Bij het gebruik van spuitbussen moet de spuitbus altijd op c.a. 30-35 cm afstand van de schoen gehouden worden in verband met drijfgassen.

Synthetische materialen hoeven niet te worden gesprayd, af en toe reinigen is voldoende. Voor textiel en canvas materialen raden wij u reinigen, drogen en inspuiten aan omdat deze materialen vatbaarder zijn voor vlekken maar verder niet gevoed hoeven te worden met een poetsmiddel.   

Heeft u nog vragen over onderhoud van schoenen of tassen bij Zandbergen Shoes in De Bilt ? Neem dan gerust contact met ons op door te bellen naar +31 (0)30 633 9450 of een e-mail te sturen naar [email protected] 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »